"Ki tud többet Sárospatakról?" - családi vetélkedő

Written by Administrator
Tuesday, 07 January 2014 12:19

A Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület és a Sárospataki Művelődés Háza és Könyvtárával karöltve hirdeti meg a „Ki tud többet Sárospatakról?” c. családi vetélkedőt. Várjuk azon családok jelentkezését, akik szeretnek utazni, új helyeket megismerni, új kapcsolatokra szert tenni és szívesen mérik össze tudásukat másokkal.

Azon családok maximum 4 fős csapatainak nevezését várjuk, akik vállalják:

v         Megadott irodalomból a felkészülést.

v         Mindhárom fordulóban, valamint a sárospataki döntőben való részvételt. A döntőbe az első hat csapat jut tovább, akiknek az utazását Sárospatakra a szervező egyesület biztosítja.

v         A csapat döntőbe jutása esetén vállalja a Sárospatakon lebonyolításra kerülő „Ki tud többet Marosvásárhelyről” c. vetélkedő résztvevőinek fogadását és ellátását Marosvásárhelyen (kölcsönösség alapján).

Célunk:

v         Sárospatak történelmi, földrajzi, kulturális, néprajzi értékeinek megismertetése,

v         A két város múltban gyökerező kapcsolatainak felelevenítése

v         Új kapcsolatok létesítésének elősegítése a két város lakói között

A vetélkedő 2 online levelező fordulóját nyilvános elődöntővel zárjuk, melynek tervezett ideje 2012. május 5. (szombat). A sárospatakiak döntője Marosvásárhelyen május 31 – június 3, a marosvásárhelyi csapatok döntője Sárospatakon június 14-17 között kerül lebonyolításra.

A nyilvános elődöntőbe (nagyszámú jelentkezés esetén) az első két forduló legjobb 8 csapata kerül be.

A vetélkedő várható témakörei:

Sárospatak nevezetes épületei, jeles személyiségei, története, földrajza, művelődése, kultúrája, oktatása, néprajza, a mai Sárospatak.

Nevezés: írásban, a csapat nevének, pontos címének, egyéb elérhetőségeinek (telefon, e-mail) a csapattagok nevének megjelölésével.  A Náznán B. Olga, RO – 540344, Tg.Mures, B-dul Pandurilor nr. 6 ap. 1, Jud. Mures, vagy e-mailon: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it .

Nevezési határidő: 2012. március 10.

Bővebb információ: Náznán B. Olga tel. 0265-266788 vagy 0743-694811 és Incze Vanda 0745-359111.

A vetélkedő kérdései a „Vetélkedő” almenű alatt olvashatók

Kiállitás