Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület

Written by Administrator
Tuesday, 07 January 2014 12:07

“Fejedelmi nő, az volt bizonnyal

Világ szerént, lélek szerént;

Több díszt nem nyert bársony-bíborral,

De ő hintett ezekre fényt.

Korát előzte, mint az égen

A tündérhajnal a napot,

Hogy akkor is ragyogjon, éljen,

Mikor a nap lenyugodott.”

(Tompa Mihály: A fejedelemasszony)

Kapuvár, 2008.február.19.

Gondolataim a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesületről

Létezése óta fontos szerepet tölt be Marosvásárhely társadalmi kulturális és szociális életében Az óvódásoktól kezdve az iskolás gyermekekig, az ifjúságtól az öregekig, a nagycsaládosoktól a problémás emberekig, mindenki számára van mondanivalója, tanácsa, segítsége. Rendezvényei mindenkihez szólnak. Tudományos témákkal tanít, kulturális előadásaival, hagyományőrző előadásaival, kiállításaival népünk értékeire hívja fel a hallgatók, nézők figyelmét.

Híres művésznőnk Kántorné sírjának ápolásával a múltunk értékeire hívja fel figyelmünket. Az anyák napja évenként mindig élmény marad a közönség számára. A Habakkuk bábszínház itt kezdte működését, külföldi és belföldi művészek, tudományos előadok gazdagították szellemi és kulturális színvonalát a marosvásárhelyi közönségnek. Hosszú lenne felsorolni a jeles eseményeket.

Oldalakat lehetne teleírni a Lorántffy Zsuzsanna Egyesület lelkes tagjairól, akik támogatták tevékenységünket. Köszönet érte! További eredményes munkát. Mindenkinek jó egészséget kíván!

Kerekes Tóth Erzsébet

Last Updated ( Monday, 20 January 2014 11:59 )

Ének Rilke ...