Magyar rendezvények a Marosvásárhelyi Napokon

PDF Print E-mail
Written by Népújság   
Monday, 20 January 2014 12:58

május 27, 2013 - 17:30

Nótaest

A Marosvásárhelyi Napok alkalmából a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület és a polgármesteri hivatal valamint az EMKE magyarnóta-estet rendez május 28-án, ma du. 6 órától a Mihai Eminescu Művelődési Központban (volt Ifjúsági Ház). Fellép: Lőrincz Ágnes, Kilyén Ilka, Szabadi Nóra, Ördög Miklós Levente, Ritziu Ilka Krisztina, Sebestyén Aba, Tollas Gábor. Muzsikál: Koszorús Kálmán népi zenekara. Koreográfus: Eötvös Mária. Táncol: Ritziu Ilka Krisztina és Mészáros Zoltán. A belépés ingyenes.

Amatőr képzőművészek kiállítása

A Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület és a polgármesteri hivatal közös szervezésében a városnapokon kiállítás nyílik Albert Olga absztrakt, Fogarassy Katalin Etelka ikon-, Mózes Katalin olaj- és Neagoi Zsófia rusztikus festményeiből. A kiállítást Incze Vanda nyitja meg, a kiállított munkákat Soó Emma méltatja. A tárlat helyszíne a Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület Rózsák tere 5. szám alatti terme, a megnyitó du. fél 5-kor kezdődik. Nyitva tartás egész héten 12-17 óra között. A belépés díjtalan.

Citerazene

A Lorántffy Zsuzsanna Kulturális Egyesület, a Marosvásárhely–Kecskemét Baráti Kör Egyesület és a polgármesteri hivatal meghívottjaként a Vásárhelyi Napokon fellép a kecskeméti Mátyás király citerazenekar. Előadásukban dél-dunántúli bordalok és szerelmi dalok, Galga menti zagyvaságok, Kecskemét környéki népdalok dr. Kálmán Lajos gyűjtéséből, Kodály Zoltán Zobor-vidéki gyűjtéséből, kiskunsági döcögős tánczene, magyar verbunkosok hangzanak el május 31-én, pénteken 17 órától a Maros Művészegyüttes termében. A belépés díjtalan.

 
joomla templateinternet security reviews

HirlevélFotógaléria

Kiállitás
Image Detail
University template joomla by internet security review